Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker
45 min
Huvudrätt
•
En riktigt lyxig festmåltid! Såsen gör ingen besviken, och rödingen blir läckert mjäll av den låga ugnstemperaturen. Serverad med glacerade grönsaker blir denna anrättning något utöver det vanliga.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rödingen:
Sås:
Grönsaker:
Energi:
705 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 53 g |
Ingredienser
Rödingfiléer
|
4 |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Finrivet skal av citron
|
½ |
Sås:
Vitt vin
|
2 dl |
---|---|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
Finhackad schalottenlök
|
3 msk |
Finhackad vitlöksklyfta
|
1 |
2 msk | |
150 g | |
Pressad pressad citron
|
2 tsk |
Salt
|
1 krm |
Forellrom, löjrom och svart stenbitsrom
|
60 g |
Skuren färsk gräslök
|
3 msk |
Grönsaker:
Gul paprika
|
1 |
---|---|
Gul zucchini
|
1 |
Liten purjolök
|
1 |
Rädisor
|
1 knippe |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Kokt färskpotatis
|
200 g |
2 msk | |
Pressad citron
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |