Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

45 min

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 rödingfiléer
  • 1 tsk salt
  • ½ finrivet skal av citroner

Sås:

Grönsaker:

  • 1 gul paprika
  • 1 gul zucchini
  • 1 liten purjolök
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 200 g kokt färskpotatis
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Rödingen:

Sätt ugnen på 100°. Putsa och salta rödingfiléerna. Låt stå i kyl ca 30 min. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min till en innertemperatur på 45-50° Dra av skinnet på fisken och riv över citronskal fint och plockad dill.

Sås:

Koka ihop vin, vinäger, vitlök och scharlottenlök tills ¼ återstår. Tillsätt grädden och koka upp. Tillsätt smöret försiktigt i omgångar och mixa samtidigt med stavmixer. Såsen ska bli tjock och blank. Tillsätt citronsaft och salt. Rör ner rom och gräslök vid servering.

Grönsaker:

Sätt ugnen på 225°. Dela och rosta paprikan i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min. Dela och kärna ur och skär i mindre bitar. Skiva zucchinin tunt. Strimla och skölj purjolöken. Hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin. Värm grönsakerna och potatisen i smör, pressa över citron och tillsätt gräslök. Smaka av med salt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 53 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem