Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

45 min
Huvudrätt
En riktigt lyxig festmåltid! Såsen gör ingen besviken, och rödingen blir läckert mjäll av den låga ugnstemperaturen. Serverad med glacerade grönsaker blir denna anrättning något utöver det vanliga.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-roding-med-sauce-au-trois-caviars-och-glacerade-gronsaker/

Gör så här

Rödingen:
  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Putsa och salta rödingfiléerna. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min till en innertemperatur på 45-50° Dra av skinnet på fisken och riv över citronskal och plockad dill.
Sås:
  • Koka ihop vin, vinäger, vitlök och schalottenlök tills ¼ återstår. Tillsätt grädden och koka upp.
  • Tillsätt smöret försiktigt i omgångar och mixa samtidigt med stavmixer. Såsen ska bli tjock och blank. Tillsätt citronsaft och salt.
  • Rör ner rom och gräslök vid servering.
Grönsaker:
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela och rosta paprikan i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min.
  • Dela och kärna ur och skär i mindre bitar. Skiva zucchinin tunt.
  • Strimla och skölj purjolöken. Hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin.
  • Värm grönsakerna och potatisen i smör, pressa över citron och tillsätt gräslök. Smaka av med salt.
Klart!
Energi:

705 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 53 g

Ingredienser

Rödingfiléer
4
Salt
1 tsk
Finrivet skal av citron
½
Sås:
Vitt vin
2 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Finhackad schalottenlök
3 msk
Finhackad vitlöksklyfta
1
2 msk
150 g
Pressad pressad citron
2 tsk
Salt
1 krm
Forellrom, löjrom och svart stenbitsrom
60 g
Skuren färsk gräslök
3 msk
Grönsaker:
Gul paprika
1
Gul zucchini
1
Liten purjolök
1
Rädisor
1 knippe
Hackad färsk gräslök
2 msk
Kokt färskpotatis
200 g
2 msk
Pressad citron
1 tsk
Salt
1 krm