Zucchinibiffar med fetaost

45 min
Frysbar
Zucchinibiffar med fetaost

Krispiga zucchinibiffar med smak av citron och fetaost, serverade med ugnsrostad potatis och en frisk crème fraiche med smak av dragon, citron och vitlök. En härligt grön och smakrik vardagsrätt som passar hela familjen.

Nytt

Ingredienser

Zucchini
1
Salladslök
1 knippe
Rucola
65 g
150 g
Vitlöksklyfta
1
Citron, finrivet skal
1
Chili flakes
½ tsk
Vetemjöl
2 dl
Ägg
2
Salt
½ tsk
Panko
2 - 3 dl
Olivolja
2 msk

Klyftpotatis:

Potatis
900 g
Olivolja
1 msk
Torkad rosmarin
2 tsk
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Börja med kyftpotatisen. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olja, rosmarin och salt.
  • Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min eller tills potatisen fått fin färg och är klar.

Zucchinibiffar:

  • Grovriv zucchini och krama ur så mycket vätska som möjligt.
  • Strimla salladslöken och grovhacka rucola. Smula vitosten. Lägg allt i en bunke.
  • Tillsätt riven vitlök, citronskal, chili flakes, mjöl, ägg och salt. Blanda väl
  • Forma till 8 biffar. Vänd biffarna i panko.
  • Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn tills de fått fin färg på medelvärme, ca 4 min per sida.
  • Servera nystekta zucchinibiffar med klyftpotatis, crème fraiche och citronklyfta.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

692 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 13,1 g
Protein: 21,9 g
Kolhydrater: 85,4 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/zucchinibiffar-med-fetaost/