Kycklinggratäng med bacon

45 min Matlåda Middag Huvudrätt
Kycklinggratäng med bacon

Den här krämiga kycklinggratängen med knaprig bacon, grönsaker och smakrik ost är både lättlagad och full av smak. Perfekt när du vill laga något mättande och lättlagat på samma gång – och den gör sig minst lika bra i matlådan dagen efter.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Kycklingbröstfilé, utan skinn
400 g
Salt och peppar
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Zucchini
1
Röd paprika
1
Kalkonbacon
110 g
Olivolja
1 msk
2 dl
100 g
Färsk spenat
65 g

Till servering:

Rött råris
3½ dl
Färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchini och paprika i små tärningar.
  • Stek baconet i en het panna tills det är knaprigt. Ta ur pannan och lägg på hushållspapper för att rinna av. Smula eller klipp baconet i små bitar.
  • Hetta upp olivoljan i samma panna och stek kycklingen tills den får en fin yta. Tillsätt lök, vitlök, zucchini och paprika och stek i några minuter tills de mjuknar.
  • Blanda crème fraiche och hälften av osten i en rymlig skål. Tillsätt spenat, baconet och de stekta grönsakerna och kycklingen. Blanda väl.
  • Häll blandningen i en ugnsform och strö över resten av osten. Gratinera i ugnen 15-20 min, tills gratängen fått fin färg och kycklingen är genomstekt, innertemperaturen ska vara 72°.
  • Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Toppa gratängen med hackad persilja och servera med rött ris.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kycklinggratang-med-bacon/