Zucchinilasagne med cottage cheese

Zucchinilasagne med cottage cheese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

1 tim

Det här är en matig lasagne med doft och smak från medelhavet. Vill du göra den vegetarisk så uteslut bara nötfärsen eller byt ut den mot vegetarisk färs.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 stor zucchini eller 2 små
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1½ msk sambal oelek
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g KESO® cottage cheese Cottage Cheese Naturell 4%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skiva zucchinin tunt i långa strimlor med en osthyvel. Placera skivorna på en handduk och strö över salt, varva med hushållspapper. Saltet suger vätskan ur zucchinin. Låt stå tills montering av lasagnen. Hacka lök, riv morot och palsternacka med ett rivjärn på den grövre sidan. Fräs grönsakerna i olivolja i en stekpanna tills de är glansiga. Lägg över grönsakerna på ett fat. Pressa vitlök och bryn i stekpannan tillsammans med köttfärsen. Tillsätt de frästa grönsakerna när färsen har fått färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, sambal oelek, soja, oregano och basilika. Låt puttra på svag värme i 15-20 min. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg ett lager zucchini i botten. Varva sedan med köttfärssås, cottage cheese och zucchini. Placera ett lager zucchini på toppen och pensla med lite olivolja. Gratinera i ugnen i 15-20 min eller tills lasagnen har fått fin färg. Servera med en sallad och garnera gärna med timjan.

Tips:

Receptet är framtaget av Amelie Håkansson.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem