Zucchinilasagne med cottage cheese
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•
Det här är en matig lasagne med doft och smak från medelhavet. Vill du göra den vegetarisk så uteslut bara nötfärsen eller byt ut den mot vegetarisk färs.
Ingredienser
|
Stor zucchini eller 2 små
|
1 |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Morötter
|
2 |
|
Palsternacka
|
1 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Nötfärs
|
500 g |
|
Krossade tomater
|
1 burk |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
Sambal oelek
|
1½ msk |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Torkad oregano
|
1 tsk |
|
Torkad basilika
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Peppar
|
1 krm |
| 500 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är framtaget av Amelie Håkansson.
Näringsvärden, per port
Energi:
464 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 39,2 % | 44,7 g |
| Fett: | 44,6 % | 23,4 g |
| Kolhydrater: | 16,2 % | 18,5 g |