Lasagne Verde

Lasagne Verde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

En förföriskt god vegetarisk lasagne med spenat, zucchini och vitlök i fyllningen. Det går snabbt med färdigriven ost, eller toppa lasagnen med din favoritost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 9 lasagneplattor

Bechamelsås:

Fyllning:

  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av ½ citroner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget så att alla klumpar löser sig. Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 min. Tillsätt kryddor. Rör i 2/3 av osten. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs hackad lök och skivad zucchini i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Avsluta med ett lager sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem