Cannelloni med basilika och tomatsås

Cannelloni med basilika och tomatsås

40 min Huvudrätt
En riktigt lättlagad vardagsfavorit med krämig fyllning av cottage cheese, basilika och tomatsås. Servera gärna en krispig grönsallad till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cannelloni-med-basilika-och-tomatsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg cottage cheese, basilika, riven ost, olja och salt i en mixerbunke. Mixa slätt.
  • Smörj en ugnsform och häll hälften av tomatsåsen i botten.
  • Fördela basilikakrämen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i formen.
  • Häll på resterade tomatsås och grädde. Toppa med riven ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!
Energi:

611 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 35 g

Ingredienser

500 g
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Färska lasagneplattor
250 g