Svamplasagne

Svamplasagne

40 min Huvudrätt
Med färdig svampsås och färska lasagneplattor har du snabbt en krämig, vegetarisk lasagne. Gör gärna lite extra och frys in, perfekt som matlåda!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svamplasagne/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skiva champinjonerna. Fräs dem i smör- &rapsolja i en stekpanna. Tillsätt spenat. Pressa i vitlök. Salta och peppra.
  • Varva svampfräset med sås, lasagneplattor och ost i en smord ugnssäker form, ca 20 x 25 cm. Avsluta med sås och ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, ca 25 min. Servera med sallad.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 20 g

Ingredienser

4 dl
Champinjoner
400 g
2 msk
Bladspenat
130 g
Vitlöksklyfta
1
Färska lasagneplattor
250 g
75 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Till servering:
Blandad grönsallad
65 g