Vegetarisk lasagne med spenat och linser

1 tim Huvudrätt Varmrätt
Frysbar
Vegetarisk lasagne med spenat och linser

Krämig och mättande lasagne med grönsaker, linser och fyllig tomatsås.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Konserverade körsbärstomater á 400 g
2 burkar
Torkade röda linser, torkade
1 dl
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt och svartpeppar

Spenatröra:

Fryst spenat, tinad
250 g
Kelda® Pastasås fyra ostar
4 dl
Färska lasagneplattor
9
100 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt sambal oelek, tomater, linser, vatten och buljongtärning.
  • Rör om och sjud 10-12 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Krama ur spenaten och lägg i en bunke. Rör ner pastasåsen.
  • Smörj en ugnssäker form ca 30x40 cm. Varva tomatsås, lasagneplattor och spenatröra i formen.
  • Strö över riven ost och tillaga i mitten av ugnen 30-35 min. Servera med en sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl sallad

Energi:

510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-lasagne-med-spenat-och-linser/