Vegetarisk lasagne med spenat och linser

Vegetarisk lasagne med spenat och linser

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

1 tim

Krämig och mättande lasagne med grönsaker, linser och fyllig tomatsås.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater á 400 g
  • 1 dl röda linser, torkade
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar

Spenatröra:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt sambal oelek, tomater, linser, vatten och buljongtärning.
  3. Rör om och sjud 10-12 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Krama ur spenaten och lägg i en bunke. Rör ner pastasåsen.
  5. Smörj en ugnssäker form ca 30x40 cm. Varva tomatsås, lasagneplattor och spenatröra i formen.
  6. Strö över riven ost och tillaga i mitten av ugnen 30-35 min. Servera med en sallad.

Näringsvärden, per port inkl sallad

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Andra goda förslag