Öppen lasagne

Öppen lasagne

40 min Huvudrätt
I denna vegetariska lasagne samsas het cottage cheese, pesto och tomatsås mellan färska lasagneplattor och toppas med smulad vitost, färsk basilika och krispiga pumpafrön. En snabb och modern variant av den klassiska italienska favoriten!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/oppen-lasagne/

Gör så här

  • Värm fyra tallrikar i ugnen.
  • Skär zucchini i skivor. Grilla skivorna i en het grillpanna tills de fått fin färg.
  • Värm upp tomatsåsen i en liten kastrull. Håll varmt.
  • Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.
  • Lägg lite varm tomatsås på de varma tallrikarna. Varva sedan lasagneplattor med pesto, zucchini och cottage cheese.
  • Toppa med smulad vitost, pumpakärnor och basilika. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Klart!
Energi:

532 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Zucchini
1
Tomatsås arabiata
400 g
Färska lasagneplattor
300 g
Pesto
1 dl
250 g
150 g
Pumpakärnor
1 dl
Färsk basilika
1 kruka
Flingsalt
Nymalen svartpeppar