Öppen lasagne

40 min Huvudrätt
Öppen lasagne

I denna vegetariska lasagne samsas het cottage cheese, pesto och tomatsås mellan färska lasagneplattor och toppas med smulad vitost, färsk basilika och krispiga pumpafrön. En snabb och modern variant av den klassiska italienska favoriten!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Zucchini
1
Tomatsås arabiata
400 g
Färska lasagneplattor
300 g
Pesto
1 dl
KESO® Cottage cheese crushed paprika & chili
250 g
150 g
Pumpakärnor
1 dl
Färsk basilika
1 kruka
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Värm fyra tallrikar i ugnen.
  • Skär zucchini i skivor. Grilla skivorna i en het grillpanna tills de fått fin färg.
  • Värm upp tomatsåsen i en liten kastrull. Håll varmt.
  • Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.
  • Lägg lite varm tomatsås på de varma tallrikarna. Varva sedan lasagneplattor med pesto, zucchini och cottage cheese.
  • Toppa med smulad vitost, pumpakärnor och basilika. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

532 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/oppen-lasagne/