Lasagne med spenat och ostsås

Lasagne med spenat och ostsås

1 tim
Huvudrätt
Går att frysa
Denna vegetarisk lasagne får du till både snabbt och enkelt. Rör ihop, varva och in i ugnen! Servera gärna en matig lins- eller bönsallad till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lasagne-med-spenat-och-ostsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Hacka löken och vitlöken och fräs mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och salt.
  • Låt tomatsåsen puttra på medelvärme medan du gör resten av fyllningen till lasagnen. Rör om då och då.
  • Krama ur det mesta vattnet ur spenaten och blanda med kvarg och ägg.
  • Varva ost- och tomatsås, spenatröra och lasagneplattor i en ugnssäker form. Börja och avsluta med ostsåsen. Strö över riven ost.
  • Tillaga lasagnen i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  • Ta ut lasagnen och låt den svalna ett par minuter innan du serverar.
Klart!

Snabb bönsallad: Blanda 1 påse (70 g) rucola med 1 burk (400 g) avrunna svarta bönor, 1 ask (250 g) halverade körsbärstomater och ½ skivad rödlök i en kastrull. Smaksätt med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Energi:

515 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Tomatsås:
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Krossade tomater
400 g
50 g
Salt
½ tsk
Spenatfyllning:
Fryst spenat, tinad
250 g
250 g
Ägg
1