Lasagne med spenat och ostsås

Lasagne med spenat och ostsås

1 tim
Huvudrätt
Går att frysa
Denna vegetarisk lasagne får du till både snabbt och enkelt när du använder dig av färdig ostsås. Rör ihop, varva och in i ugnen! Smidig vardagsmat när den är som allra bäst. Servera gärna lasagnen med en matig lins- eller bönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lasagne-med-spenat-och-ostsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Koka upp krossade tomater, vatten, salt, socker och chili flakes. Låt tomatsåsen sjuda medan du gör resten av fyllningen till lasagnen. Rör om då och då.
  • Låt spenaten rinna av väl. Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Fräs svamp och vitlök 3-4 min.
  • Tillsätt spenat och fräs ytterligare 2 min. Lägg över i en skål och blanda med kvarg och ägg. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Smörj en ugnsform 15x20 cm. Varva ostsås, mozzarella, spenat, tomatsås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ostsåsen. Strö över tärnad mozzarella.
  • Tillaga lasagnen i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Ta ut lasagnen och låt den svalna ett par minuter innan du serverar. Toppa med färsk basilika.
Klart!

Snabb bönsallad: Blanda 1 påse (70 g) rucola med 1 burk (400 g) avrunna svarta bönor, 1 ask (250 g) halverade körsbärstomater och ½ skivad rödlök i en kastrull. Smaksätt med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Energi:

515 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Tomatsås:
Krossade tomater
400 g
Vatten
1 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Spenatfyllning:
Fryst spenat, tinad
250 g
Vitlöksklyfta
1
Champinjoner eller kantarell
ca 250 g
250 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
Färsk basilika
1 kruka