Lasagne med spenat och ostsås
1 tim
Huvudrätt
Går att frysa
•
Denna vegetarisk lasagne får du till både snabbt och enkelt när du använder dig av färdig ostsås. Rör ihop, varva och in i ugnen! Smidig vardagsmat när den är som allra bäst. Servera gärna lasagnen med en matig lins- eller bönsallad.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Snabb bönsallad: Blanda 1 påse (70 g) rucola med 1 burk (400 g) avrunna svarta bönor, 1 ask (250 g) halverade körsbärstomater och ½ skivad rödlök i en kastrull. Smaksätt med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Energi:
515 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 29 g |
Ingredienser
Färska lasagneplattor
|
200 g |
---|---|
4 dl | |
150 g |
Tomatsås:
Krossade tomater
|
400 g |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Strösocker
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Spenatfyllning:
Fryst spenat, tinad
|
250 g |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Champinjoner eller kantarell
|
ca 250 g |
250 g | |
Ägg
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Färsk basilika
|
1 kruka |
---|