Lasagne med spenat och ostsås

Lasagne med spenat och ostsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(64 st)

Låt inte antalet arbetsmoment skrämma bort dig från denna goda lasagne - det är enkelt, rör ihop, varva och in i ugnen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsås:

Spenatfyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Ta bort det pappriga skalet på löken. Häll tomaterna i en kastrull. Lägg i lök, smör och salt. Sätt kastrullen på spisen på medelstark värme och låt såsen puttra medan du gör resten av fyllningen till lasagnen. Rör om då och då. Krama ur det mesta vattnet ur spenaten och blanda med kvarg och ägg. Sätt ugnen på 200°. Häll hälften av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Ta upp löken ur tomatsåsen och häll hälften av tomatsåsen i formen. Bred ut såserna så att de täcker hela botten. Lägg i ett lager lasagneplattor i formen, du kan behöva dela en platta i mindre bitar för att få den att passa. Lägg på spenatröra och bred ut jämnt. Fortsätt att varva lasagneplattor med spenatröra. Det ska vara lasagneplattor högst upp. Häll på resten av ostsåsen och tomatsåsen. Bred ut dem jämnt så att lasagneplattorna är täckta. Strö över riven ost. Tillaga lasagnen i mitten av ugnen ca 30 minuter. Ta försiktigt ut lasagnen och låt den svalna ett par minuter innan du serverar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem