Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

40 min
Förrätt Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Yorkshire pudding är en klassiker från England. Den serveras ofta till söndagsmiddagarna med gräddsås och kött. Vi serverar denna krispiga yorkshire pudding med hallonsylt och vispgrädde. Prova gärna en salt variant med smetana och kallrökt lax. Lika gott med båda fyllningarna!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/yorkshire-pudding/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ta fram en muffinsplåt. Häll olja ca ½ cm upp i varje muffinsskål. Sätt in plåten i ugen så oljan blir riktigt het.
  • Vispa upp äggen i en rymlig bunke. Tillsätt mjölken och sikta ner mjöl och salt.
  • Vispa till en slät smet utan klumpar. Häll över smeten i en kanna.
  • Ta ut muffinsplåten ur ugnen. Häll snabbt ner smeten i muffinsskålarna. Var noga med att inte spilla på kanterna.
  • Sätt omedelbart in plåten i ugnen igen och grädda ca 25 min.
  • Servera krispig yorkshire pudding med smetana och lax eller smetana och sylt.
Klart!
Energi:

414 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Matolja
ca 1 dl
Ägg
4
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Salt
2 krm
Till servering:
2 dl
Kallrökt lax
150 g
2 dl
Blåbärssylt
2 dl