Yoghurtkaffe

10 min
Arbetstid: 10 min
Frukost
Yoghurtkaffe

Tänk dig en affogato fast med yoghurt istället för glass – krämig yoghurt möter fyllig espresso, söt lönnsirap och bär. Toppa med knapriga saltrostade mandlar för extra textur och njut av en snabb, lyxig frukost på några minuter.

Ingredienser

6 dl
Kall espresso
1½ dl
Lönnsirap
2 msk
Blandade färska bär
200 g
Saltrostad mandel, grovhackad
2 msk

Gör så här

  • Vispa ihop yoghurten med den kalla espresson.
  • Fördela yoghurten i 4 skålar och toppa med lönnsirap, bär och mandlar.
Markera receptet som tillagat

Om det inte är säsong för färska bär går det utmärkt att använda frysta bär istället!

Näringsvärden, per port

Energi:

259 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 9,7 % 6,2 g
Fett: 61,8 % 18,1 g
Kolhydrater: 28,5 % 18,2 g
https://www.arla.se/recept/yoghurtkaffe/