Yoghurt med saffran, kryddkokta björnbär och mandel

5 tim Frukost Mellanmål
Yoghurt med saffran, kryddkokta björnbär och mandel

Starta helgmorgonen med en gyllene frukost bestående av grekisk yoghurt, kryddkokta björnbär och krispig mandel. Servera med en klick KESO® Cottage cheese med smak av vanilj. Nästan som en gotländsk saffranspannkaka fast i en skål!

Nytt

Ingredienser

Kryddiga körsbär:

Björnbär
250 g
Vatten
1 tsk
Syltsocker
1 msk
Kanelstång
1
Stjärnanis
1
Malen kryddnejlika
1 krm
Vaniljpulver
1 krm

Topping:

Sötmandel, rostad
2 msk
1 dl

Gör så här

  • Blanda yoghurt med saffran i en skål. Ställ kallt i minst 4 timmar, helst över natten.

Kryddiga körsbär:

  • Blanda björnbär, vatten, syltsocker och kryddor i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
  • Plocka upp stjärnanis och kanelstång. Låt kompotten svalna något.

Servering:

  • Hacka mandeln grovt.
  • Fördela saffransyoghurten i skålar. Servera med kryddiga björnbär, cottage cheese och rostad mandel.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

154 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,6 g
Protein: 41,6 % 15,8 g
Fett: 21,8 % 3,8 g
Kolhydrater: 36,6 % 13,9 g
https://www.arla.se/recept/yoghurt-med-saffran-kryddkokta-bjornbar-och-mandel/