Wienerschnitzel
Huvudrätt
•
Klassiskt recept på krispig wienerschnitzel. Passar utmärkt när du vill laga en lite lyxigare middag och blir extra god med traditionella tillbehör som kapris, ansjovis och citron. Servera wienerschnitzeln med ansjovissås, klyftpotatis och varma gröna ärter.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Kalvinnanlår à ca 150 g
|
4 skivor |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Ägg
|
2 |
|
Ströbröd
|
2 dl |
| 4 msk | |
|
Olja, till stekning
|
2 msk |
Sås:
| 2 dl | |
|
Ansjovisfilé
|
55 g |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Citron, finrivet skal
|
½ |
|
Svartpeppar
|
Till servering:
|
Klyftpotatisar
|
|
|---|---|
|
Frysta gröna ärter
|
|
|
Citroner i klyftor
|
|
|
Färsk persilja, hackad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går också bra att laga schnitzeln på utbankade skivor av fläsk eller kyckling.
Näringsvärden, per port
Energi:
679 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 21,9 % | 36,6 g |
| Fett: | 59 % | 45,3 g |
| Kolhydrater: | 19,1 % | 32 g |