Kycklingschnitzel med stomp

Kycklingschnitzel med stomp

Betyg

(41 st)

Kycklingschnitzel kommer garanterat alla i familjen att gilla! Servera gärna kycklingschnitzel med stompad potatis och en blandad sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Blanda mjöl, salt och peppar. Vispa ägget lätt. Blanda ströbrödet med hälften av osten. Banka ev ut filéerna så de blir lite tunnare. Vänd dem i mjölblandningen, sedan ägget och sist ströbrödet. Stek kycklingen i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida. Häll av vattnet från potatisen. Värm mjölken. Stöt potatisen grovt och blanda med mjölk, resten av osten, ärterna och muskot. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Prova gärna panko, ett japanskt ströbröd med lite större flingor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem