Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör

Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Att rosta mjölet till paneringen ger ny smak åt schnitzeln. Servera svartkål med syra från citron och nötigt, brynt smör till. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kalvschnitzel:

Svartkål:

Brynt smör:

Gör så här

Gör så här

Kalvschnitzel: Rosta mjölet i en varm, torr stekpanna under omrörning tills det har en gyllenbrun färg. Dubbelpanera köttet genom att först vända dem i mjöl, uppvispat ägg och avslutningsvis i mjöl en gång till. Stek dem på medelhög värme i smör. Svartkål: Rensa kålen. Stek den i smör, salta och pressa citron över kålen. Brynt smör: Bryn hälften av smöret, låt kallna. Vispa ihop det brynta smöret med resten av smöret. Hacka ansjovis och kapris. Blanda ner det i smöret och smaksätt med rivet citronskal. Servera schnitzeln med svartkål, brynt smör och ev kokt pressad mandelpotatis och citronklyftor.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 800 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa: