Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör

Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör

45 min
Huvudrätt
Att rosta mjölet till paneringen ger ny smak åt schnitzeln. Servera svartkål med syra från citron och nötigt, brynt smör till. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Filip Fastén
Filip Fastén Årets kock 2014
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalvschnitzel-med-svartkal-och-brynt-smor/

Gör så här

  • Börja med smöret. Bryn hälften av smöret och låt kallna. Vispa ner det brynta smöret med resten av smöret med en elvisp.
  • Hacka ansjovis och kapris. Rör ner i det brynta smöret tillsammans med citronskal. Ställ åt sidan.
  • Rosta mjölet i en varm, torr stekpanna under omrörning tills det har en gyllenbrun färg.
  • Dubbelpanera köttet genom att först vända i rostat mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i mjölet igen. Stek schnitzeln på medelhög värme i smör 3-4 min.
  • Skölj kålen och stek den i smör. Ringla över citronsaft. Salta.
  • Servera schnitzeln med svartkål, brynt smör och ev kokt pressad mandelpotatis och citronklyftor.
Klart!
Energi:

800 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 50 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Kalvschnitzel:
Skivat kalvinnanlår
600 g
Vetemjöl
1 dl
Ägg
1
3 msk
Svartkål:
Svartkål
200 g
1 msk
Salt
½ tsk
Pressad citron
1 tsk
Brynt smör:
150 g
Sardellfiléer
4
Kapris
½ dl
Citron
rivet skal av ½