Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör

Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Att rosta mjölet till paneringen ger ny smak åt schnitzeln. Servera svartkål med syra från citron och nötigt, brynt smör till. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Kalvschnitzel:

Svartkål:

Brynt smör:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Kalvschnitzel: Rosta mjölet i en varm, torr stekpanna under omrörning tills det har en gyllenbrun färg. Dubbelpanera köttet genom att först vända dem i mjöl, uppvispat ägg och avslutningsvis i mjöl en gång till. Stek dem på medelhög värme i smör. Svartkål: Rensa kålen. Stek den i smör, salta och pressa citron över kålen. Brynt smör: Bryn hälften av smöret, låt kallna. Vispa ihop det brynta smöret med resten av smöret. Hacka ansjovis och kapris. Blanda ner det i smöret och smaksätt med rivet citronskal. Servera schnitzeln med svartkål, brynt smör och ev kokt pressad mandelpotatis och citronklyftor.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 800 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag