Wallenbergare av kalkonbröst

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Wallenbergare av kalkonbröst

Wallenbergare med kalkon blir kalkonbergare! En ny och spännande variant av den klassiska rätten.

Ingredienser

Kalkonfilé
400 g
Äggulor
3
2 dl
Salt
1 tsk
Kryddpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skär kalkonköttet i bitar. Mixa eller mal det till färs.
  • Blanda färsen med äggulor, grädde, salt och peppar.
  • Forma färsen till små biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
Markera receptet som tillagat

Servera som huvudrätt med potatispuré, lingonsylt och gröna ärter.

Näringsvärden, per port

Energi:

313 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 35,2 % 27,1 g
Fett: 62,7 % 22,2 g
Kolhydrater: 2,1 % 1,6 g
https://www.arla.se/recept/wallenbergare-av-kalkonbrost/