Vodkapasta

Vodkapasta

30 min Huvudrätt
Penne alla vodka är en het och krämig favorit från 80-talet. Den går snabbt att laga och det behövs inte många ingredienser. Om du vill kan du lägga till knaperstekt pancetta eller stark korv.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och fräs på medelvärme ca 10 min. Rör med jämna mellanrum. Tillsätt chili flakes, vodka och grädde. Sjud ca 5 min och smaka av med salt.
  • Koka spaghettin al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ner 1 dl av pastavattnet i såsen. Blanda ner avrunnen pasta i såsen och rör om över värme 1–2 min.
  • Toppa vodkapasta med parmesan och färsk basilika. Servera direkt.
Klart!
Energi:

668 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 81 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Tomatpuré
200 g
Chili flakes
½ tsk
Vodka
½ dl
2½ dl
Salt
1 tsk
Spaghetti
400 g
Riven parmesanost
2 dl
Färsk basilika
1 kruka