
Vitvinssås med syrad grädde
En klassisk vitvinsås blir extra god med syrad grädde. Vispa gärna upp såsen med stavmixer precis innan servering så blir den härligt lätt och skummig.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 gul lök
- 1½ dl torrt vitt vin
- ½ dl vitvinsvinäger
- 2½ dl fiskbuljong
-
1½ dl Arla Köket® syrad grädde 30%
-
50 g Arla® Svenskt Smör
- salt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skala och finhacka löken. Koka upp lök, vin och vinäger i en kastrull och låt koka på svag värme ner till hälften, ca 15 min. Tillsätt buljong och syrad grädde, koka ytterligare ca 15 min. Mixa i smöret och smaka ev av med salt.
Tips:
Syrad grädde är perfekt i såser. Den höjer upp alla smaker och ger såsen ett bredare användningsområde. Bidrar med en fin konsistens utan redning.
Tips:
Syrad grädde är perfekt i såser. Den höjer upp alla smaker och ger såsen ett bredare användningsområde. Bidrar med en fin konsistens utan redning.
Provlagat av Arla Köket

Skriv ut