Vitvinssås med syrad grädde

Vitvinssås med syrad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

En klassisk vitvinsås blir extra god med syrad grädde. Vispa gärna upp såsen med stavmixer precis innan servering så blir den härligt lätt och skummig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Koka upp lök, vin och vinäger i en kastrull och låt koka på svag värme ner till hälften, ca 15 min. Tillsätt buljong och syrad grädde, koka ytterligare ca 15 min. Mixa i smöret och smaka ev av med salt.

Tips:

Syrad grädde är perfekt i såser. Den höjer upp alla smaker och ger såsen ett bredare användningsområde. Bidrar med en fin konsistens utan redning.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem