Vitvinssås med syrad grädde

35 min
Arbetstid: 35 min
Tillbehör
Vitvinssås med syrad grädde

En klassisk vitvinsås blir extra god med syrad grädde. Vispa gärna upp såsen med stavmixer precis innan servering så blir den härligt lätt och skummig.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Gul lök
1
Torrt vitt vin
1½ dl
Vitvinsvinäger
½ dl
Fiskbuljong
2½ dl
1½ dl
50 g
Salt

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Koka upp lök, vin och vinäger i en kastrull och låt koka på svag värme ner till hälften, ca 15 min.
  • Tillsätt buljong och syrad grädde, koka ytterligare ca 15 min. Mixa i smöret och smaka ev av med salt.
Markera receptet som tillagat

Syrad grädde är perfekt i såser. Den höjer upp alla smaker och ger såsen ett bredare användningsområde. Bidrar med en fin konsistens utan redning.

Näringsvärden, per port

Energi:

239 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,4 g
Protein: 2,6 % 1,5 g
Fett: 80 % 21,6 g
Kolhydrater: 6,6 % 3,9 g
https://www.arla.se/recept/vitvinssas-med-syrad-gradde/