Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök

Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(82 st)

En klassisk lammstek är uppskattad bjudmat. Potatisgratängen med jordärtskockor är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg benfri lammstek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk hackad färsk timjan

Gratäng

Rödvinskokt rödlök

Till servering:

  • 300 g färsk haricots verts

Gör så här:

Gör så här:

Börja med gratängen. Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Skala och finhacka löken. Blanda med grädde, salt och peppar i en kastrull. Låt koka under omrörning ca 20 min. Lägg allt i en ugnssäker form. Strö över riven ost vid gratinering. Sätt ugnen på 125°. Salta, peppra och krydda steken med örtkryddor. Dela vitlöken mitt itu med skalet på. Tryck ut 6 st vitlöksklyftor och stick in dem lite utspritt i steken. Lägg steken i en ugnssäker form med resterande vitlök runtom. Stek i nedre delen av ugnen till 58° innertemperatur, ca 1 tim och 20 min. Ta ut köttet, täck det med folie och låt det vila ca 30 min. Höj temperaturen till 225°. Tillaga gratängen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fräs den mjuk på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och koka ca 10 min tills hälften av rödvinet kokat in. Häll ned lammskyn från formen och smaka av med salt och peppar. Skiva köttet tunt och servera med gratängen, rödlöken och gärna kokta haricots verts.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem