Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Middag
•
En klassisk lammstek är uppskattad bjudmat. Potatisgratängen med jordärtskockor är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen.
Ingredienser
|
Benfri lammstek
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Hel vitlök
|
1 |
|
Hackad färsk rosmarin
|
2 msk |
|
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
Gratäng
|
Mjölig potatis
|
600 g |
|---|---|
|
Jordärtskocka
|
400 g |
|
Gul lök
|
1 |
| 4 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1½ dl |
Rödvinskokt rödlök
|
Rödlökar
|
3 |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Rödvin
|
3 dl |
|
Flytande honung
|
2 msk |
|
Kalvfond
|
1 msk |
|
Kvist färsk rosmarin
|
1 |
Till servering:
|
Färsk haricots verts
|
300 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
692 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,5 g |
| Protein: | 25,9 % | 44,2 g |
| Fett: | 43,8 % | 34,3 g |
| Kolhydrater: | 24,7 % | 42 g |