Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök
2 tim
Huvudrätt
Middag
•

En klassisk lammstek är uppskattad bjudmat. Potatisgratängen med jordärtskockor är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen.
Ingredienser
Benfri lammstek
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Hel vitlök
|
1 |
Hackad färsk rosmarin
|
2 msk |
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
Gratäng
Mjölig potatis
|
600 g |
---|---|
Jordärtskockor
|
400 g |
Gul lök
|
1 |
4 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1½ dl |
Rödvinskokt rödlök
Rödlökar
|
3 |
---|---|
1 msk | |
Rödvin
|
3 dl |
Flytande honung
|
2 msk |
Kalvfond
|
1 msk |
Kvist färsk rosmarin
|
1 |
Till servering:
Färsk haricots verts
|
300 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
730 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 42 g |

