Vitlöksgravad strömming
1 tim
Buffé
Förrätt
•
Vitlöksgravad strömming är en riktig höjdare, och inte är det svårt att göra heller. Strömming, vitlök och örter i krämig sås på crème fraiche. En höjdare för vitlöksälskaren. Passar utmärkt till både midsommar, påsk och jul. Vill du lyxa till det ordentligt kan du lägga ner en matsked löjrom i såsen. Vansinnigt gott!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Strömmingsfilé
|
500 g |
---|---|
Vatten
|
5 dl |
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Salt
|
1 msk |
Vitlökssås:
2 dl | |
Majonnäs
|
½ dl |
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
Hackad färsk persilja, basilika eller gräslök
|
½ dl |
Dijonsenap
|
1 tsk |