Vitlöksgravad strömming

Vitlöksgravad strömming

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Sill, vitlök och örter i krämig crème fraiche. En höjdare för vitlöksälskaren.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1½ msk salt
  • 4 msk strösocker

Vitlökssås:

Gör så här

Gör så här

Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen. Ställ in i kyl och låt stå tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim. Häll bort lagen. Drag skinnet av strömmingen och lägg dem i ett durkslag så att de rinner av. Blanda ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk. Låt stå i kyl och mogna ett dygn innan servering.

Skriv ut

Källa: