Gravad strömming i örtsås - Recept | Arla
Gravad strömming i örtsås

Gravad strömming i örtsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Gravad strömming är en höjdare på sillbordet att bjuda på våra stora mathögtider. Den ljuvliga örtsåsen med dragon, senap och vitlök passar mycket väl till strömmingen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1½ msk salt

Örtsås:

  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk dill
  • ½ tsk torkad dragon

Gör så här

Gör så här

Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt saltet och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen. Ställ in i kyl och låt dem ligga där tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim. Häll bort lagen. Drag skinnet av strömmingen. Blanda alla ingredienserna till örtsåsen. Varva strömming och sås i en burk eller krus. Ställ in den i kylen för att mogna, ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.

Skriv ut

Källa: