Gravad strömming i örtsås

Gravad strömming i örtsås

Betyg

(3 st)

Gravad strömming är en höjdare på sillbordet att bjuda på våra stora mathögtider. Den ljuvliga örtsåsen med dragon, senap och vitlök passar mycket väl till strömmingen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ kg strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1½ msk salt

Örtsås:

  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk dill
  • ½ tsk torkad dragon

Gör så här:

Gör så här:

Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt saltet och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen. Ställ in i kyl och låt dem ligga där tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim. Häll bort lagen. Drag skinnet av strömmingen. Blanda alla ingredienserna till örtsåsen. Varva strömming och sås i en burk eller krus. Ställ in den i kylen för att mogna, ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem