Ättikströmming

Ättikströmming

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

En riktig klassiker. Lite pysslig att göra men åh så gott. Förbereds dagen innan servering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad färsk dill och persilja
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Ättikslag:

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 1 morot

Gör så här

Gör så här

Börja med ättikslagen. Koka ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn några minuter. Låt svalna. Skala och skiva lök och morot och lägg ner dem i lagen. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten. Klipp bort ryggfenan och lägg strömmingen i ströbrödet med skinnsidan nedåt. Salta och peppra. Strö dill och persilja över halva antalet filéer. Lägg ihop filéerna två och två. Stek dem i smör i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg över i en form. Häll lagen över de varma strömmingarna. Låt stå i kyl till nästa dag.

Tips:

Ströbrödet kan även bytas ut mot grovt rågmjöl.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag