Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Strömming är som gjort för goda smaksättningar, här med härlig senapssting.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1½ msk salt
  • 4 msk strösocker

Senapssås:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen. Ställ in dem i kyl och låt dem ligga tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim. Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen. Blanda alla ingredienserna till senapssåsen. Varva strömming och senapssås i en burk eller krus. Ställ in i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem