Fyllda strömmingsflundror

Huvudrätt Lunch Middag
Fyllda strömmingsflundror

Panerad strömming fylld med vitost, crème fraiche och rödlök. Enkel och god husmanskost på nytt sätt. Servera dem gärna med potatismos.

Ingredienser

Strömmingsfilé
600 g
Rödlök
1
100 g
1 dl
Ströbröd
½ dl
Rågmjöl
½ dl
Salt
1½ tsk

Gör så här

  • Skölj fisken. Lägg ut hälften av filéerna på ett skärbräde med köttsidan upp.
  • Skala och hacka löken. Mosa osten och blanda med crème fraiche och lök.
  • Lägg oströran på hälften av filérna och lägg de andra filéerna ovanpå.
  • Blanda mjöl, ströbröd och salt och vänd fisken i mjölet.
  • Stek i smör 3-4 min per sida.
Klart!

Flundrorna kan fyllas och paneras i förväg.

https://www.arla.se/recept/fyllda-strommingsflundror/