Inlagd strömming

Inlagd strömming

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

En smakrik och kryddig klassiker som passar fint på julbordet. Den tar lite tid att laga men är väl värd att vänta på. Uppskattas även till påsk och midsommar!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

Ättikslag:

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Börja med ättikslagen. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Salta på köttsidan och strö på dill. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem i rågmjöl blandat med salt. Stek dem i omgångar i smör&-rapsolja. Låt svalna. Skala och skiva rödlöken. Varva strömmingsflundrorna med rödlöken i en form. Häll över den avsvalnade lagen. Låt stå i kyl några timmar, gärna ett dygn.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag