Inlagd strömming

Inlagd strömming

45 min Buffé
En smakrik och kryddig klassiker som passar fint på julbordet. Den tar lite tid att laga men är väl värd att vänta på. Uppskattas även till påsk och midsommar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/inlagd-stromming/

Gör så här

  • Börja med att koka ättika, socker, vatten och kryddor till lagen. ättikslagen. Låt svalna.
  • Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Salta på köttsidan och strö på dill. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt.
  • Vänd dem i rågmjöl blandat med salt. Stek dem i omgångar i smör&-rapsolja. Låt svalna.
  • Skala och skiva rödlöken. Varva strömmingsflundrorna med rödlöken i en form. Häll över den avsvalnade lagen.
  • Låt stå i kyl några timmar, gärna ett dygn.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Strömmingsfilé
1 kg
Salt
1½ tsk
Hackad färsk dill
1 dl
Grovt rågmjöl
½ dl
½ dl
Ättikslag:
Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
1 dl
Vatten
3 dl
Lagerblad
2
Kryddpepparkorn
5
Rödlök
1