Stekt strömming
3 tim
Huvudrätt
•
Stekt strömming är en riktig svensk husmanskost. Servera med de klassiska tillbehören potatispuré, rårörda lingon, pressgurka och lite brynt smör - underbart gott helt enkelt!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pressgurka:
Potatispurè:
Ingredienser
Strömming:
Strömmingsfilé
|
500 g |
---|---|
Ägg
|
1 |
Dijonsenap
|
1 msk |
Torkad dragon
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Gul lök
|
1 |
Ströbröd
|
1½ dl |
3 4 msk |
Pressgurka:
Gurka
|
1 |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
Strösocker
|
4 msk |
Vatten
|
1 dl |
Potatispuré:
Potatis
|
900 g |
---|---|
3 dl | |
1 msk | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Rårörda lingon
|
2 dl |
---|---|
50 g |