Vitlöksgravad strömming
1 tim
Buffé
Förrätt
•
Vitlöksgravad strömming är en riktig höjdare, och inte är det svårt att göra heller. Strömming, vitlök och örter i krämig sås på crème fraiche. En höjdare för vitlöksälskaren. Passar utmärkt till både midsommar, påsk och jul. Vill du lyxa till det ordentligt kan du lägga ner en matsked löjrom i såsen. Vansinnigt gott!
Ingredienser
|
Strömmingsfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Vatten
|
5 dl |
|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
|
Salt
|
1 msk |
Vitlökssås:
| 2 dl | |
|
Majonnäs
|
½ dl |
|
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
|
Hackad färsk persilja, basilika eller gräslök
|
½ dl |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
387 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 25,3 % | 24,1 g |
| Fett: | 69 % | 30,2 g |
| Kolhydrater: | 5,7 % | 5,4 g |