Vitlöksgravad strömming
                                
                                    1 tim
                                
                                    Buffé
                                    Förrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Vitlöksgravad strömming är en riktig höjdare, och inte är det svårt att göra heller. Strömming, vitlök och örter i krämig sås på crème fraiche. En höjdare för vitlöksälskaren. Passar utmärkt till både midsommar, påsk och jul. Vill du lyxa till det ordentligt kan du lägga ner en matsked löjrom i såsen. Vansinnigt gott!
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Strömmingsfilé
                                            
                                     
                                 | 
                                500 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     
                                 | 
                                5 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     
                                 | 
                                1 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
Vitlökssås:
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Majonnäs
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Vitlöksklyftor, finrivna
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
| 
                                     
                                            
                                                Hackad färsk persilja, basilika eller gräslök
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
387 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g | 
| Protein: | 25,3 % | 24,1 g | 
| Fett: | 69 % | 30,2 g | 
| Kolhydrater: | 5,7 % | 5,4 g |