Vitlöksfisk med pinjenötter

Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Vitlöksfisk med pinjenötter

Fixa en underbart god fiskmiddag med minimal arbetsinsats.

Ingredienser

Koljafilé
500 g
3 msk
Pressade vitlöksklyftor
2
Citron
pressad saft av ½
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Hackad färsk persilja
½ dl
Pinjenötter
½ dl
Ris
3 dl
Bladspenat
130 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över smör-&rapsolja blandad med vitlök och citronsaft.
  • Strö över salt, peppar, persilja och pinjenötter. Stek i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Fräs spenaten i lite smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med ris och spenat.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

467 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,1 g
Protein: 27,5 % 31,6 g
Fett: 29,2 % 15,4 g
Kolhydrater: 43,3 % 49,8 g
https://www.arla.se/recept/vitloksfisk-med-pinjenotter/