Vitkålsgratäng
Huvudrätt
Matlåda
Tillbehör
•
Vitkål får en lite söt smak när den steks. Det gör att den här vitkålsgratängen passar perfekt till svensk husmanskost som pannbiffar, stekta fläskkotletter eller falukorv.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Vitkål
|
600 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Ljus sirap
|
1 msk |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 2 dl | |
| 1 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
401 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 9 % | 8,9 g |
| Fett: | 73,8 % | 33,5 g |
| Kolhydrater: | 17,2 % | 17 g |