Vit chokladpannacotta

2 tim 15 min Efterrätt
Vit chokladpannacotta

En frisk och söt pannacotta som blir pigg i smaken av yoghurt och syrad grädde, perfekt med vit choklad. Servera med färska bär för det lilla extra.

Ingredienser

Vit choklad
50 g
Gelatinblad
2½ dl
Vaniljstång
½
1½ dl

Topping:

Jordgubbar
Hallon
Citronmeliss

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten, minst 5 min. Hacka chokladen.
  • Koka upp syrad grädde med delad och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinbladen och chokladen, rör slätt.
  • Vänd ner chokladblandningen i yoghurten till en slät smet.
  • Häll upp i 4 portionsglas och låt stelna i kyl minst 2 tim.
  • Toppa pannacottan med jordgubbar, hallon och ev plockad citronmeliss.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

310 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/vit-chokladpannacotta/