Bavaroise

Bavaroise

Betyg

(4 st)

Bavaroise är ett annat namn för vaniljpudding. Det är en dessert med historia – första gången receptet syntes i en bok var för över 200 år sedan. Puddingen är inte olik en pannacotta men är magrare tack vare mjölken och lite tjockare i konsistensen. Servera gärna bavaroisen med färska bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången. Ta kastrullen från värmen och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ihop gulorna med resten av sockret till en jämn smet och blanda med mjölken. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Sila den genom en finmaskig sil. Rör ner gelatinbladen och låt svalna i vattenbad under omrörning. Vispa grädden och blanda med krämen. Häll upp i portionsformar eller en bunke och låt stelna i kyl minst 4 tim.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem