Bavaroise

Bavaroise

4 tim
Efterrätt
Bavaroise är ett annat namn för vaniljpudding. Det är en dessert med historia – första gången receptet syntes i en bok var för över 200 år sedan. Puddingen är inte olik en pannacotta men är magrare tack vare mjölken och lite tjockare i konsistensen. Servera gärna bavaroisen med färska bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bavaroise/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången.
  • Ta kastrullen från värmen och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången.
  • Vispa ihop gulorna med resten av sockret till en jämn smet och blanda med mjölken.
  • Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Sila den genom en finmaskig sil.
  • Rör ner gelatinbladen och låt svalna i vattenbad under omrörning.
  • Vispa grädden och blanda med krämen. Häll upp i portionsformar eller en bunke och låt stelna i kyl minst 4 tim.
Klart!
Energi:

465 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Gelatinblad
4
Vaniljstång
1
2½ dl
Strösocker
1½ dl
Äggulor
4
2½ dl