Pannacotta med kryddäpplen

Pannacotta med kryddäpplen

Betyg

(98 st)

Pannacotta med grädde och fräsch gräddfil serverad med ljuvligt kryddade äpplen. Perfekt dessert att förbereda dagen innan!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kryddkokta äpplen:

  • 2 äpplen
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 dl mandelspån, rostade

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön. Ta kastrullen från värmen. Rör ner gelatinet i grädden så att det smälter. Blanda ner gräddfilen. Häll upp i glas och låt stå i kyl minst 4 tim. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor. Låt koka några minuter. Lägg i äppelklyftorna och koka på svag värme 5 – 10 min. Låt det svalna. Lägg äppelklyftorna på pannacottan och strö över rostade mandelspån vid servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem