Höstpannacotta med tre olika toppingar

Höstpannacotta med tre olika toppingar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

En mer lättlagad och populär efterrätt är svår att hitta. Här toppad med höstens goda smaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Frostade havtorn och kolasås

  • 2 dl havtorn
  • 2 msk strösocker
  • 1½ dl kolasås
  • citronmeliss och flingsalt

Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor

  • 3 päron
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 3 krossade italienska mandelskorpor
  • citronmeliss eller rosmarin

Björnbärskompott med lakrits

  • 300 g björnbär
  • 75 g mörkt muscovadosocker
  • 1 tsk lakritspulver
  • citronmeliss och krossade hasselnötter

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt grädden svalna. Rör ner vaniljsockret. Fördela grädden i 6 portionsformar eller glas. Låt stelna i kyl minst 3 tim. Servera pannacottan med någon av toppingarna. Toppingar Frostade havtorn och kolasås: Blanda de frysta bären med socker. Värm kolasåsen. Toppa pannacottan med bär och kolasås. Garnera med citronmeliss och strö över lite flingsalt. Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor: Skär päronen i små tärningar. Stek dem i smör och socker ca 5 min tills de är mjuka och sockret har smält. Blanda med kardemumma och salt. Låt svalna något. Toppa pannacottan med päronen. Garnera med rosmarin eller citronmeliss och krossade mandelskorpor. Björnbärskompott med lakrits: Koka ihop bären och sockret ca 4 min. Rör ner lakritspulvret. Låt svalna något. Toppa pannacottan med björnbären. Garnera med citronmeliss och hasselnötter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem