Höstpannacotta med tre olika toppingar

Höstpannacotta med tre olika toppingar

Efterrätt
En mer lättlagad och populär efterrätt är svår att hitta. Här toppad med höstens goda smaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker i en kastrull.
  • Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt grädden svalna. Rör ner vaniljsockret.
  • Fördela grädden i 6 portionsformar eller glas. Låt stelna i kyl minst 3 tim.
  • Servera pannacottan med någon av toppingarna.
Frostade havtorn och kolasås:
  • Blanda de frysta bären med socker. Värm kolasåsen.
  • Toppa pannacottan med bär och kolasås. Garnera med citronmeliss och strö över lite flingsalt.
Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor:
  • Skär päronen i små tärningar. Stek dem i smör och socker ca 5 min tills de är mjuka och sockret har smält. Blanda med kardemumma och salt. Låt svalna något.
  • Toppa pannacottan med päronen.
  • Garnera med rosmarin eller citronmeliss och krossade mandelskorpor.
Björnbärskompott med lakrits:
  • Koka ihop bären och sockret ca 4 min. Rör ner lakritspulvret .Låt svalna något.
  • Toppa pannacottan med björnbären. Garnera med citronmeliss och hasselnötter.
Klart!

Ingredienser

5 dl
Gelatinblad
2
Strösocker
½ dl
Vaniljpulver
1 tsk
Frostade havtorn och kolasås
Havtorn
2 dl
Strösocker
2 msk
Kolasås
1½ dl
Citronmeliss och flingsalt
Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor
Päron
3
2 msk
Strösocker
2 msk
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Salt
1 krm
Krossade italienska mandelskorpor
3
Citronmeliss eller rosmarin
Björnbärskompott med lakrits
Björnbär
300 g
Mörkt muscovadosocker
75 g
Lakritspulver
1 tsk
Citronmeliss och krossade hasselnötter