Vit chokladfondant med passionssås

Vit chokladfondant med passionssås

Betyg

(183 st)

Vit chokladfondant med härligt krämig kärna i gudomlig kombination med frisk sås av yoghurt och passionsfrukt. För en mer vuxen chokladfondant, blanda i en skvätt rom.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Passionssås:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt. Sätt ugnen på 200°. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar. Grädda i mitten av ugnen 9-10 min. Stjälp upp bakelserna och servera med såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem