Vit chokladfondant med passionssås

Vit chokladfondant med passionssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(195 st)

Vit chokladfondant med härligt krämig kärna i gudomlig kombination med frisk sås av yoghurt och passionsfrukt. För en mer vuxen chokladfondant, blanda i en skvätt rom.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Passionssås:

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom.
  5. Fördela blandningen i smorda och mjölade portionsformar. Grädda i mitten av ugnen 9-10 min. Stjälp upp på assietter och servera med såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa: