Chokladfondant

Chokladfondant

Betyg

(1075 st)

30 min

En riktig drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti. Chokladfondant går bra att förbereda och förvara i kyl tills den ska gräddas. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet. Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Stjälp upp på assietter och servera dem varma med körsbärssylt och lättvispad grädde.

Näringsvärden, per port exklusive sylt

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem