Chokladfondant - Recept | Arla
Chokladfondant

Chokladfondant

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1115 st)

30 min

En riktig drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti. Chokladfondant går bra att förbereda och förvara i kyl tills den ska gräddas. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite
  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet.
  4. Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  5. Stjälp upp på assietter och servera dem varma med körsbärssylt och lättvispad grädde.

Näringsvärden, per port exklusive sylt

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa: