Chokladfondant med hallon och yoghurtglass

Chokladfondant med hallon och yoghurtglass

Betyg

(8 st)

En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Chokladfondant:

Antal portioner

Chokladfondant:

Yoghurtglass:

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 2 msk florsocker
  • hallon
  • ev plockade myntablad

Gör så här:

Gör så här:

Yoghurtglass:

Börja med glassen. Dela vaniljstången. Koka upp mjölken med vaniljstången. Dra kastrullen från plattan och låt svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda äggsmeten med mjölken i kastrullen och värm under vispning till 82°. Låt smeten svalna och rör i yoghurten. Kör smeten i glassmaskin. Förvara glassen i frys innan servering.

Hallonsås:

Koka ihop hallon och florsocker i en kastrull. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt kallna.

Chokladfondant:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad, låt svalna. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Sikta ner mjölet och rör i chokladen. Smörj och mjöla portionsformar och klicka ner smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Servera fondanten direkt från ugnen med en kula glass, hallonsås, hallon och ev några myntablad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem