Chokladfondant med hallon och yoghurtglass

Chokladfondant med hallon och yoghurtglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Chokladfondant:

Antal portioner

Chokladfondant:

Yoghurtglass:

  • ½ vaniljstång
  • 2½ dl Arla® mjölk Färsk Standardmjölk
  • ¾ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2½ dl Arla® mild yoghurt vanilj

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 2 msk florsocker
  • hallon
  • ev plockade myntablad

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Yoghurtglass:

Börja med glassen. Dela vaniljstången. Koka upp mjölken med vaniljstången. Dra kastrullen från plattan och låt svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda äggsmeten med mjölken i kastrullen och värm under vispning till 82°. Låt smeten svalna och rör i yoghurten. Kör smeten i glassmaskin. Förvara glassen i frys innan servering.

Hallonsås:

Koka ihop hallon och florsocker i en kastrull. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt kallna.

Chokladfondant:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad, låt svalna. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Sikta ner mjölet och rör i chokladen. Smörj och mjöla portionsformar och klicka ner smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Servera fondanten direkt från ugnen med en kula glass, hallonsås, hallon och ev några myntablad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag