Dal med röda linser
30 min
Huvudrätt
•
Dal är ett samlingsnamn för linsgryta och den kan tillagas på lika många sätt som det finns linser. Denna lättlagade variant rundas av med en klick smör. Servera med ris och yoghurt. Nybakat naanbröd passar också bra till.
Känt från Matkanalen
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Citronris:
Servering:
Energi:
530 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 67 g |
Fett: | 21 g |
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk ingefära
|
2 msk |
Grön chilipeppar
|
2 |
50 g | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Torkade röda linser
|
2 dl |
Kanelstång
|
1 |
Malen koriander
|
1 tsk |
Garam masala
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Vatten
|
7 dl |
Citronris:
Basmatiris
|
3 dl |
---|---|
5 dl | |
Grönsaksfond
|
1 msk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
2 dl | |
Kokoschips
|
|
Färsk koriander
|
|
Naanbröd
|