Palak paneer

Palak paneer

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

30 min

Palak paneer betyder spenat med paneer och är en riktig klassiker. Gillar du indisk mat har du säkert prövat den. Nu kan du enkelt svänga ihop restaurang-favoriten hemma!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skär osten i bitar. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i små tärningar. Skala och riv vitlök och ingefära.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i oljan. Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och kryddor. Rör om och låt allt bli varmt.
  3. Rör ner crème fraiche och låt koka 2-3 min. Hacka spenaten grovt och rör ner. Låt koka ca 5 min. Späd ev med lite vatten.
  4. Lägg ner osten och koka på medelvärme ytterligare 5 min. Servera med ris, papadam och raita.

Näringsvärden, per port exkl raita

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: