Vinägrett

Vinägrett

En vinägrett lyfter smakerna på salladen. Den går snabbt att röra ihop, och du kan smaksätta den på en rad olika sätt. Den håller sig i många dagar i kylen, så passa på att dubbla receptet när du ändå håller på!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vinagrett/

Gör så här

  • Vispa samman ingredienserna till grundreceptet.
  • Smaksätt efter önskemål.
Klart!

Citronette får du om du byter ut vinägern mot pressad citronsaft.

Asiatisk vinägrett får du om du byter ½ msk olja mot sesamolja och vinägern mot limejuice. Byt saltet mot ½ msk japansk soja och smaksätt med 1 tsk finriven färsk ingefära, 1 tsk flytande honung och 1 tsk rostade sesamfrön.

Ser vinägretterna skurna ut är det bara att vispa ihop dem igen.

Ingredienser

Grundrecept vinägrett:
Olja, oliv- eller rapsolja
4 msk
Vinäger, röd-, vit-, sherry- eller balsamvinäger
2 msk
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar
½ krm
Fransk senapsvinägrett:
Fransk senap
2 tsk
Honung
2 tsk
Vitlöksklyfta, finriven
1
Örtvinägrett:
Schalottenlök, finhackad
1
Finhackade färska örter, t ex persilja, basilika och timjan
½ dl
Chilivinägrett:
Färsk röd chili, finhackad eller 2 tsk sambal oelek
1