Sallad med ost, lammkorv och couscous

Sallad med ost, lammkorv och couscous

Marinera couscous i vinägrett med spiskummin. Passar bra med lammkorv och vitost.
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Sallad med ost, lammkorv och couscous

Marinera couscous i vinägrett med spiskummin. Passar bra med lammkorv och vitost.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 2½ dl pärlcouscous
  • 300 g lammkorv t ex mergues
  • Arla® Smör-&rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • saft av ½ citron
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 700 g vattenmelon
  • 1 granatäpple
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk Apetina® vitost herbes de Provence
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 1 dl rostad pistagenötter

Gör så här:

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär korven i skivor. Stek den i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda couscousen med olivolja, spiskummin, citronsaft, vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Dela granatäpplet och plocka försiktigt ut kärnorna. Dela tomaterna. Lägg salladen på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela couscous, korv och melon på salladen. Häll av oljan från osten och spara den. Toppa salladen med granatäpplekärnor, pistagenötter, tomater och ost. Ringla över en del av oljan från osten.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut