Sallad med ost, lammkorv och couscous

Sallad med ost, lammkorv och couscous

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Marinera couscous i vinägrett med spiskummin. Passar bra med lammkorv och vitost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ dl pärlcouscous
  • 300 g lammkorv t ex mergues
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • saft av ½ citroner
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 700 g vattenmelon
  • 1 granatäpple
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk Apetina® vitost herbes de Provence Vitost tärnad i olja Provence 29%
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 1 dl rostad pistagenötter

Gör så här:

Gör så här:

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär korven i skivor. Stek den i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda couscousen med olivolja, spiskummin, citronsaft, vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Dela granatäpplet och plocka försiktigt ut kärnorna. Dela tomaterna. Lägg salladen på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela couscous, korv och melon på salladen. Häll av oljan från osten och spara den. Toppa salladen med granatäpplekärnor, pistagenötter, tomater och ost. Ringla över en del av oljan från osten.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem