Bönor i vinägrett

Bönor i vinägrett

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Tre sorters bönor i underbar vinägrett. När du marinerar rödlöken lockas både fin färg och smak fram.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g skärbönor
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g färsk haricots verts

Rödlöksvinägrett:

  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk strösocker
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl vattenkrasse

Gör så här:

Gör så här:

Dela skärbönorna i mindre bitar. Koka bönorna i saltat vatten tills dom är mjuka, ca 5 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt, blanda med rödvinsvinäger och låt dra 10 min. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med bönorna. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat och garnera med vattenkrasse.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem