Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Bönor i vinägrett
Bönor i vinägrett
30 min
Buffé
Förrätt
•
Kommentarer
Tre sorters bönor i underbar vinägrett. När du marinerar rödlöken lockas både fin färg och smak fram.
Andra liknande recept
60+ min
Pulled pork med mos på jordärtskockor
(54)
1 tim
Plankstek
(109)
60+ min
Klassisk köttfärslimpa med krämig gräddsås och pressgurka
(178)
60+ min
Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad
(38)
25 min
Kycklingpasta
(101)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dela skärbönorna i mindre bitar. Koka bönorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 5 min. Kyl dem i kallt vatten.
Skala och skiva löken tunt, blanda med rödvinsvinäger och låt dra 10 min.
Rör ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med bönorna. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på fat och garnera med vattenkrasse.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
165 kcal
Protein:
2 g
Kolhydrater:
6 g
Fett:
15 g
Ingredienser
Skärbönor
100 g
Vaxbönor
100 g
Färsk haricots verts
100 g
Rödlöksvinägrett:
Rödlök
1
Rödvinsvinäger
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Olivolja
4 msk
Salt och peppar
Vattenkrasse
1 dl
Andra liknande recept
60+ min
Pulled pork med mos på jordärtskockor
(54)
1 tim
Plankstek
(109)
60+ min
Klassisk köttfärslimpa med krämig gräddsås och pressgurka
(178)
60+ min
Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad
(38)
25 min
Kycklingpasta
(101)
60+ min
Hel kyckling i ugn med vitlökssmör
(11)
Ankbröst med grönpepparsås
(127)
30 min
Stekt biff med chilibearnaise och krispig bönsallad
(23)
45 min
Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad
(54)
25 min
Couscoussallad
(52)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum