Viltstek med savoykål

Viltstek med savoykål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

60+ min

Magert viltkött blir bäst om man steker det på låg värme och låter det vila länge. Chilismöret ger smak till köttet och vispas sedan ner i gräddskyn så att alla goda smaker tas tillvara.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Halvera och skrapa ur chilin, skala vitlöksklyftorna. Hacka chili och vitlök, stöt i en mortel med fänkålsfrö, enbär och smör. Gnid in i steken med hälften av kryddsmöret och låt ligga i kyl över natten. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i en stekpanna och lägg över i en långpanna. Klyfta kålen och lägg runt köttet. Bred resten av kryddsmöret på kött och kål, salta och peppra. Stek i mitten av ugnen ca 2 tim, tills innertemperatur är 60°. Låt vila i 10 min. Vispa under tiden ur långpannan med vatten och syrad grädde. Häll över i en kastrull och koka i ett par minuter, sila innan servering, smaka av med salt och peppar. Servera steken med kål, gräddsky och palsternackspuré.

Näringsvärden, per port inkl savoykål

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 52 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: