Renskav
Nytt

Renskav

30 min
Huvudrätt
Renskav ska tillagas när den fortfarande är frusen. Den tinar snabbt i stekpannan. Denna renskav är smaksatt med trattkantareller, soja, vinbärsgelé och timjan. Gott att servera med nykokt potatis. Servera gärna med en extra klick gelé!
https://www.arla.se/recept/renskav/

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Skala och finhacka löken. Ansa svampen.
  • Hetta upp smör i en stekapnna. Fräs lök och svamp tills löken blivit mjuk. Lägg över på ett fat.
  • Hetta upp mer smör i stekpannan. Stek renskaven tills den fått färg. Dela skaven i mindre bitar under stekningen.
  • Tillsätt lök och svamp. Pudra över mjöl och blanda väl.
  • Häll på grädde, soja och vinbärsgelé. Koka upp och sjud 3-4 min.
  • Smaka av renskaven med salt och nymalen svartpeppar.
  • Strö över lingon och hackad timjan. Servera med nykokt potatis.
Klart!
Energi:

630 kcal

Fiber: 7,4 g
Protein: 19,9 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 38,6 g

Ingredienser

Bananschalottenlök
1
Trattkantareller
250 g
Renskav
240 g
25 g
Vetemjöl
1 msk
3 dl
Japansk soja
2 msk
Rödvinbärsgelé
2 msk
Salt och svartpeppar
Till servering:
Potatisar
900 g
Färsk timjan
½ kruka
Frysta lingon
½ dl