Viltstek med savoykål
3 tim
Huvudrätt
Middag
•
Magert viltkött blir bäst om man steker det på låg värme och låter det vila länge. Chilismöret ger smak till köttet och vispas sedan ner i gräddskyn så att alla goda smaker tas tillvara.
Ingredienser
|
Hjortstek
|
1,3 kg |
|---|---|
|
Färsk röd chili
|
3 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Fänkålsfrön
|
1 msk |
|
Torkade enbär
|
8 |
| 3 msk | |
|
Savoykål
|
700 g |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Malen vitpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
449 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 46,8 % | 51,8 g |
| Fett: | 46,5 % | 23,6 g |
| Kolhydrater: | 6,7 % | 7,4 g |