Viltstek med savoykål
3 tim
Huvudrätt
Middag
•

Magert viltkött blir bäst om man steker det på låg värme och låter det vila länge. Chilismöret ger smak till köttet och vispas sedan ner i gräddskyn så att alla goda smaker tas tillvara.
Ingredienser
Hjortstek
|
1,3 kg |
---|---|
Färsk röd chili
|
3 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Fänkålsfrön
|
1 msk |
Torkade enbär
|
8 |
3 msk | |
Savoykål
|
700 g |
3 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Malen vitpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
455 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 51 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 23 g |

