Viltsoppa med renskav
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Potatissoppan blir mer vild än tam med smörfräst renskav, krossade enbär och timjan.
Ingredienser
|
Renskav
|
240 g |
|---|---|
|
Mjöliga potatisar
|
4 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
| 5 dl | |
| 2½ dl | |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Krossade enbär
|
8 |
|
Vinbärsgelé
|
3 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
396 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 21,9 % | 21,3 g |
| Fett: | 36,4 % | 16,3 g |
| Kolhydrater: | 41,7 % | 40,6 g |