Viltgryta med apelsin
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Köttet ska koka tills det är riktigt mört och gott. Tiden kan variera beroende på köttslag och styckningsdel.
Ingredienser
|
Benfritt älgkött
|
600 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1 msk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Apelsin
|
pressad saft av 1 |
|
Konc vinbärssaft
|
½ dl |
| 2 dl | |
|
Kalvfond
|
2 msk |
|
Kinesisk soja
|
1 msk |
|
Apelsin
|
tunt skal från ¼ |
Till garnering:
|
Färsk persilja
|
|
|---|---|
|
Apelsiner
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Älgkött kan bytas mot hjort- eller rådjurskött.
Näringsvärden, per port
Energi:
290 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 53,3 % | 38,1 g |
| Fett: | 25,6 % | 8,4 g |
| Kolhydrater: | 21,1 % | 15,1 g |