Viltfärslimpa med champinjonkräm
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Denna viltfärslimpa får extra lyft av viltkrydda. Fläskfärs tillsätts för att den magra viltfärsen inte ska bli torr. En len champinjonkräm serveras till viltfärslimpan istället för sås.
Ingredienser
|
Viltfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Fläskfärs
|
150 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Viltkrydda
|
2 tsk |
| 2 msk | |
|
Havregryn
|
1 dl |
| 1 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Bacon
|
140 g |
Champinjonkräm:
|
Skogschampinjoner
|
250 g |
|---|---|
|
Liten gul lök
|
1 |
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
| 50 g | |
|
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
| ½ dl | |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Pressad citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymald vitpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
445 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 21,6 % | 23,6 g |
| Fett: | 70,2 % | 35,3 g |
| Kolhydrater: | 8,2 % | 9 g |