Viltfärslimpa med champinjonkräm
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Denna viltfärslimpa får extra lyft av viltkrydda. Fläskfärs tillsätts för att den magra viltfärsen inte ska bli torr. En len champinjonkräm serveras till viltfärslimpan istället för sås.
Ingredienser
Viltfärs
|
400 g |
---|---|
Fläskfärs
|
150 g |
Gul lök
|
1 |
Viltkrydda
|
2 tsk |
2 msk | |
Havregryn
|
1 dl |
1 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Bacon
|
140 g |
Champinjonkräm:
Skogschampinjoner
|
250 g |
---|---|
Liten gul lök
|
1 |
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
50 g | |
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
½ dl | |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Pressad citronsaft
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Nymald vitpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
345 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 23 g |

